АЛ. ЗИМНИ ГРАДИНИ

ProactveBG

Зимната градина е впечатляващо допълнение, което може да бъде изградено
към един дом. Тя променя жилището и живота в него, като оформя нов вид пространство и създава пряка връзка между интериора и околната среда.


ЗИМНА ГРАДИНА

Съвременните технологии предоставят неограничени функционални и композиционни възможности за изграждане на зимни градини. Корпусът на градината може да се направи от алуминий, PVC, стомана, дърво или комбинация от тях. Изборът на материал зависи от климатичните особености на района, от това какви условия трябва да се поддържат в градината, за какво ще се използва тя и от естетическия резултат, към който се стреми клиента.

Ние предлагаме изработка на зимни градини от алуминиеви и PVC профили.


ЗИМНА ГРАДИНА

В сравнение с други материали, алуминият е най-устойчив на температурни амплитуди, слънчева радиация и влага. Поддържането на алуминиеви профили не изисква особени грижи по време на експлоатацията, с изключение на обикновено почистване от прах и други замърсители.
Алуминиевите конструкции са дълготрайни, леки, устойчиви на натоварвания и атмосферна корозия и са с по-лесен монтаж.

Недостатък е високата топло-проводимост на алуминия, която способства за по-големи температурни загуби в сравнение с профилите от PVC. Днес обаче профилите от алуминий се произвеждат и с допълнителна термична изолация. Тя се осъществява с напречна полиамидна преграда, която прекъсва топло – предаването между вътрешната и външната среда. Описаната система се нарича “прекъснат термомост”. Благодарение на него конструкциите от алуминий получават топлоизолационни качества като на тези от PVC.


ЗИМНА ГРАДИНА

Алуминиевите профили са за предпочитане, когато зимната градина е с голяма площ, със сложна конструкция или има риск от големи силови натоварвания, особено в райони с потенциално обилен снеговалеж. Такива профили позволяват реализиране на проекти, в които участват елементи с голям ъглов диапазон. С тях може да се прегради голям обем, без да се използват опори.

Тъй като няма стандартни проекти за зимни градини, а изграждането е специфично за всеки отделен случай, за да получите най-пълни подробности е необходимо да се обръщате към нас.