Алуминиеви плъзгания

ProactveBG

PSK, Tilt-and-Slide, тип “Фолксваген”


PSK

PSK

Системите за отваряне с издърпване и плъзгане (PSK; tilt-and-slide, тип “Фолксваген”) от алуминиеви профили позволяват преграждането на широки отвори във фасадите на сградите.

При тях притискането на крилото към касата е най-плътно в сравнение с други системи за плъзгане, което осигурява най-високо ниво на топло и шумоизолация.

По тази причина са изключително подходящи за екстериорна употреба, с много добра устойчивост при тежки атмосферни условия като силен дъжд и вятър. Използването на тези системи е улеснено от специфичния обков.


HST, Lift-and-Slide, тип “Хебе Шибе”


HST

HST

Системите за отваряне с повдигане и плъзгане (HST; lift-and-slide, тип “хебе шибе”) от алуминиеви профили позволяват преграждането на широки отвори във фасадите и вътрешността на сградите, като дават възможност за използването на по-големи и по-тежки стъклопакети в сравнение с подобни системи от PVC профили.

Употребата им е улеснена и съобразена с цялостното натоварване.


FSW, HSW, “Хармоника“


HSW

HSW

Системите за отваряне тип (FSW, HSW, “Хармоника“) от алуминиеви профили са подходящо решение за витрини на обекти в търговски центрове, за преграждане на заведения и ресторанти с височина до 4 м., за естетическо обособяване на отделни пространства в хотели, административни сгради, демонстрационни зали и др.

Някои видове системи не изискват подов водач, което обуславя използването на еднородна настилка без да има необходимост от прекъсвания в пода.

Осигурява се бързо и лесно отваряне при необходимост от директен и максимално удобен достъп. Могат да се обслужват ръчно или автоматично.

Подвижните прегради са известни с различни наименования – сгъваеми витрини тип “хармоника”, HSW (Horizontal sliding wall – стена с хоризонтално плъзгане), FSW (Folding sliding wall – сгъваема стена с плъзгане), MSW (Manual sliding wall – ръчно отваряема плъзгаща се стена) и т.н.