Алуминиеви композитни панели

Алуминиевите композитни панели представляват най-общо казано комбинация от полиетиленова плоскост, залепена между два листа алуминиева ламарина.

Proactive-BG-ETEM-Etalbond_bg

Полученият панел е лек и удобен за разкрояване на различни форми. Устойчив е при огъване, има термоизолационни свойства, а покритието от поливинилиден флуорид (PVDF), флоурополимерна смола (FEVE) или полиестерна боя, го защитава от атмосферните влияния. Предлага се в широка гама от цветове.
Панелите са познати у нас и с наименованието “бонд”, произлизащо от английската дума “bond” – свързвам, споявам – указващо начина на производство, и включено в повечето търговски марки (напр. “Еталбонд”). Също така се употребява и названието “сандвич панели”, въпреки че то има по-широк смисъл, означаващ панели, произведени от външен слой и разновидна сърцевина от всякакъв материал, а не само от алуминий и полиетилен.
Изключително подходящи за оформяне на вентилируеми фасади, бордове, “шапки” и други фасадни елементи.

_______________________________________________

Забележка: посочените материали се използват в нашите проекти и не се предлагат за отделна продажба извън поръчките за изработка и монтаж. За закупуването само на материали може да се обръщате към съответните производители или дистрибутори.

___________________________________________________________________

Назад