Прозорци и балконски врати

ProactveBG

Стандартният цвят на PVC профилите е бял, но практически могат да се предложат всякакви цветове по системата RAL. Това се постига с използването на специално фолио. В повечето случаи профилите са двустранно фолирани в един и същ цвят, но по заявка може да се изпълни и двустранно фолиране в различни цветове (например: отвътре – сиво, отвън – антрацит). Съществува и едностранно фолиране, при което другата страна остава в стандартния бял цвят.

Произвеждат се и по-специфични от гледна точка на дизайна цветове с ефект „металик” и „мат”.

Нанасянето на ламинат чрез висококачествена технология позволява покриване на PVC профилите с разнообразна дървесна структурна нишка, която при допир дори създава усещане за естествена дървесина. С устойчиви, непроменящи се от атмосферните условия цветове, тези профили са изключително стилни и все по-широко предпочитани. Най-популярните дървесни декори са: – „златен дъб”, – „орех”, – „тъмен дъб” („венге”) и – „махагон”, но се търсят и по-нестандартни разновидности.

Съвременните технологии създават практически огромен избор от варианти, които биха допаднали на всеки стил и вкус.

СТАНДАРТ ЗА ЦВЕТОВЕ “RAL”

RAL

През 1927 г. немският „Държавен комитет за доставки и контрол на качеството „Reichs-Ausschuss fur Lieferbedingungen und Gutesicherung” създава схема от 40 цвята под името „RAL 840”.
До този момент производителите и потребителите е трябвало да си разменят мостри за визуализация на цветовете и техните нюанси, докато оттук нататък можело да се разчита само на новосъздадената номерация.

През 30-те години на XX век номерата били променени в четирицифрени и схемата била преименувана на „RAL 840 R” (R=ревизирана, променена). С постоянно добавящи се към схемата нюанси, тя била променена отново през 1961 г. на „RAL 840-HR”, състояща се от 210 цвята. През 60-те години на века цветовете получили допълващи имена, за да се избегне грешка
в случай на неволна размяна на цифри. Към 2015 г. RAL Класик включва 213 цвята. Научете повече …

RAL PS Декори